TOP_PLUSZ-2.1.1-21-FE1-2022-00015

Sajtóközlemény

Elindult „A lepsényi Petőfi Sándor Művelődési Ház épületenergetikai korszerűsítése” című projekt megvalósítása

2022/09/12

 

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP Plusz 2.1.1-21 kódszámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívás keretében sikeresen pályázott energetikai korszerűsítésre, melyhez 74,45 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

 

A TOP Plusz 2.1.1-21 kódszámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívásra sikeresen nyújtotta be pályázatát, Lepsény Nagyközségi Önkormányzat, melyhez 74,45 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

A lepsényi Petőfi Sándor Művelődési Ház épületenergetikai korszerűsítése” című, TOP_PLUSZ-2.1.1-21-FE1-2022-00015 azonosító számú projekt célja a Művelődési ház épületének széles körű, a kor igényeinek megfelelő, energetikai korszerűsítése és napelemes rendszerrel való ellátása.

A 74,45 millió forint európai uniós támogatás segítségével az alábbi fejlesztések valósulnak meg:

A fejlesztés tartalmazza teljes körűen a padlásfödém hőszigetelését, a homlokzatok hőszigetelését, valamint gépészeti fejlesztéseket. Gépészeti korszerűsítésként a konvektoros fűtés levegő-víz hőszivattyúval és új kondenzációs kazánnal kerül kiváltásra bivalens üzemmódban, illetőleg kiépül a hőleadó rendszer, és az időjáráskövető szabályozás. Az átalakítás után a korábbi földgáz energiahordozó fogyasztása csökken. A fejlesztés során HMKE méretű napelemes rendszer kerül telepítésre.

Megújuló energetikai elemként a fejlesztési javaslat a fogyasztásra méretezett HMKE fotovoltatikus rendszer kialakítását tartalmazza, mely az épület villamos energia fogyasztását hivatott csökkenteni.

 

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 

További információ kérhető:

Salamon Béla, polgármestertől

E-mail cím: polgarmester@lepseny.hu

Telefonszám: +36 22 585 024

Köszöntjük Lepsény Nagyközség hivatalos honlapján!

Az oldalon található tartalmak feltöltés alatt állnak.

MFF kedvezményezett

Lepsény Nagyközség Önkormányzata
Székhely: 8132 Lepsény, Fő u. 74.

KAPCSOLAT