Testvértelepülési Találkozó 2022

Sajtóközlemény nyertes pályázatról, melynek akadálymentesített verzióját az alatta lévő linkre navigálva olvashatják.(A sajtóközlemény akadálymentesített változata erre a linkre navigálva található.)

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be az „Európa a polgárokért” program „Testvérvárosi találkozók” projektre, amelynek segítségével meglévő testvér-települési és partnerségi kapcsolatait sikerült megújítani és elmélyíteni. Településünknek sikerült egy olyan rendezvénysorozatot megvalósítani, amelynek keretében az összes testvér-településünket egy időben Lepsényben köszönthettük. A találkozó megannyi kulturális és gasztronómiai programja mellett hozzájárult az EU különböző térségeiből érkező polgárok találkozásához, valamint az Uniót érintő aktualitások közös megvitatásához. A közös munka eredményeként a testvér-települési kapcsolatok szintjén sikerrel építhetjük a további kulturális, oktatási és gazdasági kooperációinkat.

A település intézményei és civil szervezeti közösen, összefogva vettek részt a rendezvény építésében és a sikeres megvalósításban. Mindenki a saját profiljának megfelelő tevékenységgel járult hozzá a sokrétű, színvonalas programokhoz.

1. nap (2022.05.30.)

2. nap (2022.05.31.)

3. nap (2022.06.01.)

4. nap (2022.06.02.)

5. nap (2022.06.03)