Testvértelepüléseink

Kászon címere

Kászon Község:

Polgármester: András Zoltán

Honlap: www.kaszon.ro

Kászon Község Lepsénytől 850 km-re található Romániában, Erdély szívében a Székelyföldön, ahol mintegy 3000 lakos él a festői szépségű Kárpátok lábánál. A településen élők a mai napig megőrizték a tájegység hagyományait és szokásait.

A két település polgárai évente legalább egy alkalommal találkoznak valamely fél által megrendezett kulturális rendezvény alkalmával. Közös múltunk 2001 októberéig nyúlik vissza, mikor Lepsény Nagyközség Önkormányzata hivatalosan felvette a kapcsolatot.

 

Oromhegyes címere

Oromhegyes Helyi Közösség:

Elnök: Bata Imre

Honlap: www.kanjiza.rs/hun/oromhegyes

Oromhegyes község Lepsénytől 250 km-re a délvidéken található Szerbiában. Az 1800 lakost számláló község sokszínű, túlnyomórészt magyar hagyományokat ápoló kultúrával rendelkezik.

A településsel a 2003-as és 2004-es években erősödött meg az együttműködés, köszönhetően a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságnak. Az Oromhegyest képviselő fiatal és idősebb focisták Lepsényben lettek elszállásolva, ahol megismerkedtek a helyi focicsapat tagjaival. A kialakult kapcsolatokat a polgárok aktívan ápolták, így a testvér-települési kapcsolat hivatalos formában is megvalósult.

 

Wenden címere

Wenden város

Polgármester: Bernd Clemens

Honlap: www.wenden.de

Wenden település Lepsénytől 1100 km-re található Németországban, annak Északnyugati tartományában, Észak-Rajna-Vesztfáliában. A közel 20.000 lakossal rendelkező település jelentős közlekedési csomópont mellett fekszik, gazdaságában az ipar dominál.

A két település közötti kapcsolat is gazdasági alapok mentén bontakozott ki, amely 2016 júniusában a felek által hivatalos formában is rögzítésre került.

Köszöntjük Lepsény Nagyközség hivatalos honlapján!

Az oldalon található tartalmak feltöltés alatt állnak.

MFF kedvezményezett

Lepsény Nagyközség Önkormányzata
Székhely: 8132 Lepsény, Fő u. 74.

KAPCSOLAT