Legfrissebbek Lepsényről

Tájékoztató

Hozzáadva: 2020. március 26. | Kategória: Lakossági információk

Kedves Lepsényiek!

Napról napra növekszik, hazánkban is, a beazonosított koronavírus fertőzöttek száma.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a virus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és ajánlásokat.

Jelenleg ez a leghatásosabb védekezés a virus terjedése ellen!

Önkormányzatunk törekszik a kötelező – és önként vállalt – feladati maradéktalan ellátásra, ám fontossági sorrendet kell felállítanunk. Személyi kapacitásainkat, erőforrásainkat a járványügyi veszélyhelyzetben a vírusfertőzés terjedésének korlátozására kell fordítanunk az emberi élet védelme érdekében. Ez mindannyiunk – egyén és közösség – közös érdeke!

Idősebb lakosainktól nyomatékosan kérem, hogy ne hagyják el lakóhelyüket, tartózkodási helyüket! Az önkormányzat honlapján, Facebook oldalán, szórólapokon és személyre szóló levélben tájékoztattuk 65 év feletti polgárainkat, hogy ha segítségre van szükségük (bevásárlás, gyógyszertár, posta), az önkormányzat munkatársai rendelkezésükre állnak. Kérjük azokat a 65 év felettieket, akiknek nincs Lepsényben segítségre igénybe vehető családtagja, egyéb segítője, éljenek ezzel a lehetőséggel.

A kövekező hetek, hónapok nagy türelmet, fegyelmet és odaadást kívánnak mindannyiunktól. Már eddig is többen jelezték segítő szándékukat, amelyet ezúton is köszönök. A későbbiekben biztos szükségünk is less erre, hiszen egyre több polgártársunk fog segítségre szorulni. Kérem, aki segíteni szeretné közösségünket, keressen bennünket elérhetőségeinken.

Vigyázzunk magunkra – vigyázzunk egymása!

Lepsény, 2020.03.26.

Salamon Béla
polgármester

Köszöntjük Lepsény Nagyközség hivatalos honlapján!

Az oldalon található tartalmak feltöltés alatt állnak.

MFF kedvezményezett

Lepsény Nagyközség Önkormányzata
Székhely: 8132 Lepsény, Fő u. 74.

KAPCSOLAT