Legfrissebbek Lepsényről

Tájékoztatás népszámlálásról

Hozzáadva: 2022. július 26. | Kategória: Lakossági információk, Önkormányzati felhívások

Népszámlálás logó

2022. október 1. napjától tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra hazánkban. A népszámlálás Magyarország egyik legjelentősebb, mindannyiunk életét érintő adatgyűjtése. Segítségével pontos képet kapunk hazánk népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, nemzetiségi és vallási összetételéről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, háztartási és családi viszonyairól, lakáskörülményeiről.

A népszámlálás során gyűjtött adatok alapvetően határozzák meg jövőnket, hiszen megbízható alapot adnak az országunkat, a településeinket és a lakókörnyezetünket érintő legfontosabb gazdasági, szociális és területfejlesztési döntések előkészítéséhez. A lakosokat a népszámlálás lebonyolításáról a KSH felkérő levél keretében tájékoztatja, amit nem névhez, hanem címhez kötve kézbesít a Magyar Posta.

A sikeres kézbesítés érdekében felkérném a lakosokat – aki eddig nem tette meg -, hogy a házszámokat jól látható módon tüntessék fel az ingatlanon. A népszámlálás lebonyolításának előkészítése megkezdődött, számlálóbiztosok jelentkezését várjuk 2022. augusztus 15. napjáig a Lepsényi Polgármesteri Hivatalban (hétfő: 10.00-12.00 valamint szerda: 10.00-12.00 óráig). A feltételekről, valamint a népszámlálás menetéről folyamatosan tájékozódhatnak a Népszámlálás 2022 hivatalos weboldalalán

(https://www.nepszamlalas2022.hu), valamint a www.lepseny.hu weboldalon.

Dr. Szüts Dóra Katalin
jegyző, mint
helyi népszámlálási felelős

A népszámlálás plakátja

Köszöntjük Lepsény Nagyközség hivatalos honlapján!

Az oldalon található tartalmak feltöltés alatt állnak.

MFF kedvezményezett

Lepsény Nagyközség Önkormányzata
Székhely: 8132 Lepsény, Fő u. 74.

KAPCSOLAT