Pallas Kulturális és Természetvédő Egyesület

Pallas Kulturális és Természetvédelmi Egyesület Lepsény nagyközség egy közösségi tevékenységet folytató egyesülete. A kulturális értékeink, és hagyományaink megőrzése, és felelevenítése mellett célunk, hogy minél kevesebb anyagi ráfordítással tudjunk a helyi közösség építését és erősítését célzó szórakozási lehetőséget nyújtani minden korosztály számára.

Közel 7 éves múltra visszatekintő tevékenységünk helyi kezdeményezések során indult el. 2008 Áprilisában egy helyi rendezvényünk, Vanessza jótékonysági báljának a sikere adta az ihletet arra, hogy megpróbálunk segíteni másokon is. A következő rendezvényünk, Hári Évike bálja után pedig már eldöntöttük, hogy működésünket hivatalossá tesszük, és egyesületi formában 2009-től folytatjuk tevékenységünket.

Hagyományőrzés céljából szervezünk húsvéti rendezvényt, házhoz ment a mikulás, felállítjuk minden évben a falu karácsonyfáját műsorral egybekötve, megszervezzük a szüreti felvonulást, a női focicsapat egyik szponzora vagyunk. Végül, de nem utolsó sorban létrehoztunk egy jól működő Szabadidő központot, amely folyamatos működésével segíti
a fiatalok sportolási és szórakozási lehetőségeinek javítását, továbbá időszakonként kisebb programok szervezésével járul hozzá az aktív kikapcsolódáshoz! A fiatalabb polgárok, gyermekek számára a jelenlegi társadalmi trendeket figyelembe véve biztosítunk szórakozási lehetőségeket. Bálok, teaház, disco, kézműves szakkör, fogyókúra versenyek szervezésével kívánjuk a lepsényi polgárok minél szélesebb rétegét elérni, ezzel az egyesületünk számára segítő önkéntesek számát növelni.

De nem csak szórakozási lehetőséget adtunk, hanem segítettünk az árvíz és vörös iszap károsultjainak, két árvaháznak gyűjtöttünk, valamint rendszeresen támogatjuk, a Segítő Karok Támogató Alapítványt. 2009-ben településünk Önkormányzata elismerő oklevéllel, majd emlékplakettel jutalmazta a munkánkat!

E kitüntetéssel elismerték közösségért folytatott eddigi munkánkat, ami arra ösztönzött minket, hogy céljainknak megfelelően, önállóan és más egyesületekkel, intézményekkel, valamint az Önkormányzattal közösen munkálkodjunk a helyi társadalom mindennapjainak javításáért, a polgárok kulturális szemléletének javításáért.

 

Elnök: Bánfalviné Veres Andrea

Honlap: http://pallas.mindenkilapja.hu/

Fénykép a Pallas Egyesületről egy lepsényi rendezvényen.

Köszöntjük Lepsény Nagyközség hivatalos honlapján!

Az oldalon található tartalmak feltöltés alatt állnak.

MFF kedvezményezett

Lepsény Nagyközség Önkormányzata
Székhely: 8132 Lepsény, Fő u. 74.

KAPCSOLAT