Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása – 2021

Magyar Falu Program logójaÖnkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása – 2021

A Magyar Falu Program keretében 2021-ben meghirdetett Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása – 2021 című, MFP-BJA/2021 kódszámú pályázati kiírásra Lepsény Nagyközségi Önkormányzat által benyújtott „Járdaépítés Lepsényben” című projektre elnyert vissza nem térítendő támogatás összege 4 999 999 Ft. A járdaszakaszok a Nádasdy utcában (Hrsz: 484.) a Pásztor és Posta utca közötti részen, a Jókai utcában (Hrsz: 801/1., 801/2.) a Petőfi S. és Dózsa Gy. utca közötti részen kerültek felújításra.

A Nádasdy utcai burkolatban felfagyások okozta repedések, a Jókai utcai járda esetében az elmozdult betonlapok miatt burkolati hézagok mutatkoztak, amelyek miatt a járdák balesetveszélyessé váltak. A tervezett helyszínrajzi kialakítások nem változtak, mind hosszúsági, mind szélességi adatok tekintetében változatlanok maradtak. A terület magasságát a meglévő csatlakozó járdaburkolatok magassága, illetve a meglévő kapubejárók magassági adatai határozták meg. A csapadékvíz elvezetés módja nem változott, a burkolatok megfelelő hossz- és keresztirányú lejtésviszonyainak megépítésével biztosítottuk, hogy a csapadékvíz megfelelően jusson el a jelenlegi vízelvezető rendszerbe.

A felújítási munkák célja a helyi közterületeken időjárástól független tartós és biztonságos járhatóság biztosítása, ingatlanok megfelelő kárveszély nélküli megközelíthetősége, kedvezőbb és fenntarthatóbb közlekedési feltételek és esztétikus közterületek biztosítása.

Köszöntjük Lepsény Nagyközség hivatalos honlapján!

Az oldalon található tartalmak feltöltés alatt állnak.

MFF kedvezményezett

Lepsény Nagyközség Önkormányzata
Székhely: 8132 Lepsény, Fő u. 74.

KAPCSOLAT