Mini bölcsőde építése Lepsényben

Sajtóközlemény

Mini bölcsőde építése Lepsényben

 2022.08.31.

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat a TOP-1.4.1-19 „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” pályázati felhívás keretein belül támogatásban részesült mini bölcsőde építésére. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, vissza nem térítendő 199,84 millió forint támogatás segítségével.

Kedvezményezett:                    Lepsény Nagyközségi Önkormányzat

Projektazonosító:                     TOP-1.4.1-19-FE1-2019-00028

Projekt helyszíne:                      Lepsény, Nádasdy utca 493/18 hrsz.

Projekt fizikai kezdete:              2020.07.01.

Projekt fizikai befejezése:          2022.08.31.

A projekt alapvető célja helyben elérhető mini bölcsődei szolgáltatás kialakítása, 8 férőhely biztosításával.

Lepsény Önkormányzata három fő célt tűzött ki a „TOP-1.4.1-19 kódszámú, Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” megnevezésű pályázati felhíváson való részvétel kapcsán.

        *    A 0-3 éves korosztály számára biztosítani a korai készség- és képességfejlesztés feltételeinek megteremtését. A korai készség- és képességfejlesztés során a 0-3 éves gyermekek nagyobb eséllyel rendelkeznek a későbbi életszakaszukban azokkal a készségekkel, képességekkel, melyek segítségével hatékonyan tudnak alkalmazkodni környezetük társadalmi és kulturális változásaihoz.

        *    A 0-3 éves gyermekeket nevelő családok számára, az Önkormányzat, lehetőséget teremt meglévő munkahelyeik megtartására, növeli a nők esélyét a nyílt munkaerőpiacon történő megjelenését, munkavállalási esélyeit.

        *    A helyben történő új munkahelyek megteremtésével, növeli a helyben lakó nők munkavállalási esélyét, egyben növeli a település lakosságmegtartó erejét.

A fejlesztés eredményeként 8 férőhelyes mini bölcsőde épült Lepsényben a működéshez szükséges kiszolgáló helyiségekkel és tálalókonyhával. Az épület a település már beépített utcájában, történelmi környezetben, jól megközelíthető, de nem túlzottan forgalmas utcában került megépítésre.

A bölcsődei ellátás szervezetileg az óvodához kapcsolódva működik, a beruházásnak köszönhetően 3 új munkahely jött létre, mely hozzájárul a település lakosságmegtartó erejének növekedéséhez.

A projektről bővebb információt a www.lepseny.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Salamon Béla Lepsény Nagyközség polgármesterétől
Elérhetőség: +30/259 8030, polgarmester@lepseny.hu

Köszöntjük Lepsény Nagyközség hivatalos honlapján!

Az oldalon található tartalmak feltöltés alatt állnak.

MFF kedvezményezett

Lepsény Nagyközség Önkormányzata
Székhely: 8132 Lepsény, Fő u. 74.

KAPCSOLAT