Talpalók Természetbarát Egyesület

Egyesületünk a természet megismerése, valamint az egészséges életmód fenntartásának szellemében alakult 2003 novemberében.

Alapcéljaink közé tartozik az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, melyeket a tagok és az érdeklődő polgárok korösszetételének megfelelő szabadidős tevékenységek oktatásával, szervezésével és lebonyolításával kívánjuk megvalósítani. Ezen felül kiemelt célunk a polgárok rendszeres ország-, és természetjárás iránti igényének felkeltése, az épített-környezet és a természeti értékek megismerése és megóvása mellett.

Éves programtervünk is minden hónapra előirányoz legalább egy túrát, kirándulást. Népszerű programjaink a kimondottan túra jellegű, un. „bakancsos” természetjárások, ahol a mozgásra, a szabadtéri sporttevékenységre helyezzük a hangsúlyt. Egy természetbarát szervezet feladata elsősorban az, hogy a tagságát, vendégeit környezetünk védelmére nevelje, ösztönözze. Ennek legjobb módja az, ha megismertetjük mindenkivel a természetet, hiszen könnyebb szeretni azt, amit ismerünk is.

Tagjaink jelenlegi száma 100 fő, életkora 5-72 év között változik, így bátran kijelenthetjük, hogy jól példája vagyunk annak, hogy a különböző korosztályok is megszólíthatók egy-egy programon belül. Honlapunkon az egyesülettel kapcsolatos minden adat megtalálható, és aktívan használjuk az internet adta más lehetőségeket is.

Elnök: Papp Annamária

Honlap: http://sites.google.com/site/talpaloklepseny

Fénykép a Talpalók Egyesület tagjairól egy kiránduláson.

Fénykép a Talpalók Egyesületről kirándulás közben.

Köszöntjük Lepsény Nagyközség hivatalos honlapján!

Az oldalon található tartalmak feltöltés alatt állnak.

MFF kedvezményezett

Lepsény Nagyközség Önkormányzata
Székhely: 8132 Lepsény, Fő u. 74.

KAPCSOLAT