Esthajnal Nyugdíjas Klub

Az Esthajnal Nyugdíjas Klub megalakulása óta működésével képviseli a lepsényi nyugdíjasokat, tevékenységeivel helyi szinten pedig segíteni próbálja a társadalmi problémák kezelését, valamint a közösségi élet fejlődését.

Az egyesület alaptevékenységeihez tartozik az idős emberek segítése, és támogatása, segélycsomagok készítése és osztása, a rászorulók segítése. Ezen felül a Nyugdíjas Klub saját tagjainak időszakonként összejöveteleket, nosztalgia klubesteket, és rendezvényeket is szervez annak érdekében, hogy összekovácsolja a település idősebb lakosait, és előmozdítsa a nyugdíjasok közösségi aktivitását, és megakadályozza az idős korosztály körében gyakori elmagányosodást. A rendezvényekre, bálokra nem csupán a tagok, hanem a települések polgárai, kicsik és nagyok egyaránt szívesen látogatnak el.

Hagyományőrző kulturális tevékenységeinket az egyesület tagjainak és a vendégek szórakoztatásán felül a hagyományápolás, valamint a helyi szokások megőrzése céljából szervezzük.

Térségi viszonylatban gyakori vendégek vagyunk különböző kulturális eseményeken, amelyeken népzenei műsorokkal, kórusművekkel mutatjuk be reánk szállt népi örökségünket.

Tevékenységünket a korábbi évek során már többször is elismerték, és több díjat is kaptunk:

– Lepsényért Emlékplakett: 2015

– Kategória díjas, oklevél, és dicséret: Kortárs Ki Mit Tud:2010-2014

– Aranyérem: Nagylók 2013-2014

– Aranyérem: Dinnyés 2012-2013

A díjakon felül elismert résztvevői voltunk 2014-ben több településen, Mezőszentgyörgyön, Enyingen és Kislángon, Cecén megrendezett kulturális rendezvényeknek, valamint a Fehérvári Idősek világnapja programsorozatnak.

Egyesületünk aktív tagja az “Életet az Éveknek Nyugdíjas Szervezetek Országos Szövetségének”, és állandó és baráti kapcsolatban van a térségben működő nyugdíjas klubokkal.

Az Esthajnal Nyugdíjas Klub 24 fős énekkara, valamint a Cirbolya Citera Zenekar népzenei műsoraival nem csupán bemutatni szeretné a hagyományokat, fontos törekvésünk az értékek átadása a fiatalabb korosztály számára.

Elnök: Dervalics Ferencné

Csoportkép az Esthajnal Nyugdíjas Klub tagjairól a Parlament épülete előtt.

Fénykép a Cirbolya Citerazenekar fellépéséről a művelődéséről.