Legfrissebbek Lepsényről

DRV Zrt. Víz világnapi rendezvény és rajzpályázat

Hozzáadva: 2020. március 2. | Kategória: Lakossági információk

AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a víz világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a természeti kincs. E jeles nap minden évben más és más nézőpontból hívja fel figyelmünket a víz szerepére, a csapvízre mint alapvető és biztonságos élelmiszerre, továbbá az ivóvízfogyasztás fontosságára, valamint ösztönzi a jövő generációit vizeink védelmére.

A világnap idei szlogenje: VÍZ ÉS KLÍMAVÁLTOZÁS.

A jeles nap alkalmából az ország területileg legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. ismét változatos oktató- és szabadidős programokkal készül a működési területén lévő számos településen.

Az ez évi programsorozat központi rendezvényét
március 23-án (hétfőn) 9.30 és 14.00 között tartjuk Siófok Fő terén.

 Egész napos ismeretterjesztő rendezvényre invitáljuk az érdeklődőket, ahol a rajzpályázat eredményhirdetése és díjátadója mellett gyermekkoncert, sok izgalmas játék, vizes és laboratóriumi kísérletek színesítik majd a programot.

A programsorozat egyik eleme a víz világnapja alkalmából szervezett rajpályázat, melyet a működési területén élő általános iskolások számára hirdet meg vállalatunk. A legötletesebb és legkreatívabb pályamunkák alkotóit az idei évben is értékes nyereményekkel jutalmazzuk.

Ezúton szeretnénk felkérni az Önök intézményébe járó gyerekeket is a víz világnapja alkalmából szervezett rajzpályázatunkon való részvételre.

A pályázatok jelmondata a rendezvény mottójához igazodva: VÍZ ÉS KLÍMAVÁLTOZÁS.

rajzpályázatra készített alkotások 2020. március 17-ig feltölthetők a http://www.drv.hu/rajzpalyazat2 internetes oldalra az ott megadott paraméterek szerint. Az elkészített rajzok óvodánként/iskolánként összesítve az alábbi címre is beküldhetők:

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
Igazgatási és Kommunikációs osztály
8600 Siófok, Tanácsház u. 7.

Felhívjuk a figyelmet, hogy adatvédelmi szempontból a rajzpályázat benyújtásának feltétele az adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat kitöltése és az aláírt dokumentum megküldése. Azok, akik elektronikusan töltik fel rajzukat, az adatkezelési tájékoztatót, valamint a nyilatkozatot megtalálják a honlapunkon (http://www.drv.hu/rajzpalyazat2). A dokumentumokat levelünkhöz is csatoljuk, kérjük, ha postai úton küldenek be pályaműveket, a pályázónként kitöltött nyilatkozatokat is mellékeljék.

A pályamunkákra vonatkozó kritériumok:

  • Minden pályázó egy-egy művel pályázhat.
  • A kiírásnak nem megfelelő pályaműveket kizárjuk a versenyből.

 

RAJZPÁLYÁZAT

  • Maximális képméret: A/4.
  • Online feltöltés formátuma: jpg; png; pdf.
  • A postai úton beküldött alkotásokon a feliratokat a frontoldalon helyezzék el (név, cím, iskola, osztály).

 

A beküldött/feltöltött alkotásokat óvodás, alsó és felső tagozatos iskolás kategóriákban szakmai zsűri bírálja el. Az elbírálás során elsőrendű szempont, hogy mi a pályázó mondanivalója, illetve milyen módon kapcsolódik az alkotás a víz világnapja ez évi jelmondatához. A pályázat eredményéről levélben értesítjük a nyerteseket, akiket értékes nyereményekkel díjazunk, és alkotásaikat 2020. március 23-án bemutatjuk a víz világnapi rendezvényen.

Felhívom figyelmét, hogy a víz világnapi programsorozat részeként a DRV Zrt. 2020. március 16. és 2020. április 3. között Nyílt Napokat tart, melynek keretében több mint 20 helyszínen biztosít lehetőséget az érdeklődők számára, hogy előzetes bejelentkezést követően betekintsenek a víztermelési és a szennyvíztisztítási folyamatokbaA látogatásokra szervezett formában, csoportosan van lehetőség.

A rendezvényekkel és a pályázattal kapcsolatosan bővebb felvilágosítás Hömöstrei Pétertől kérhető a 84/501-016-os telefonszámon, vagy a homostrei.peter@drv.hu e-mail-címen.

Hozzájárulás_2020

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2020

Plakát a Víz világnapja rendezvény programjairól.