Legfrissebbek Lepsényről

Biztonságban Egymásért

Hozzáadva: 2021. augusztus 11. | Kategória: Lakossági információk

Tisztelt Velencei-tó környéki lakosok!

2021-ben is a Velencei-tónál megrendezésre kerül az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, EFOTT Augusztus 11-15. (+0. nap augusztus 10.) A fesztivál ideje alatt megnövekvő látogatók, turisták száma térségünkre igen komoly feladatot és logisztikát igényel a hivatalos szervek részéről.

Az EFOTT ideje alatt kiemelten fontos a megnövekvő forgalom, mely miatt a szokásos közlekedési útvonalokban változások várhatók. Felhívjuk a lakosság és az idelátogatók figyelmét, hogy óvatosan és körültekintően közlekedjenek, óvva egymás testi épségét és értékeit. Ittasan vagy bódult állapotban NE üljenek a volán mögé!

– Törekedjünk a személy és vagyon biztonságra, mind a part mentén, mind a tóban!
– Mindig az időjárási viszonyoknak megfelelően biztosítsanak védelmet testi épségük megóvására, figyeljenek a leégésre és főként a viharjelzésre. Kerüljék a napközbeni nagy mennyiségű alkoholfogyasztást és a vízben történő tartózkodást alkoholos befolyásoltságban. A tóban fürdőzés veszélyes lehet felhevült testtel, fáradtan vagy éppen egy betegségből felépülést követően. A vizibiciklik használata sem adhat biztonságra okot, amennyiben azt nem rendeltetésszerűen használják.
– FONTOS! Figyeljenek egymásra fürdőzés közben és segítsenek a bajba jutott társaikon.
– Figyeljenek értékeikre, felügyelet nélkül azokat ne hagyják hátra. A tapasztalatok alapján a törölközővel, pléddel letakart tárgyak a szemfüles tolvajok előtt nincsenek biztonságban, ezért lehetőleg figyeljék egymás környezetét.
– Leparkolt gépjárműveikben ne hagyjanak elől értékes tárgyakat és mindig ellenőrizzék a lezárt állapotot. A gépjárműben soha ne hagyjanak magára kisgyermeket, mint ahogyan kis kedvenc állataikat sem. A hőségben perceken belül megtörténhet a tragédia.

Tisztelt Lakosok, kérjük Önöket, hogy az EFOTT ideje alatt türelemmel és vendégszeretetükkel segítség az idelátogatókat. A környező lakosok számára köztudott, hogy a hangos zene zavaró tényező az éjszakai pihenésben, a hivatalos szervekkel közreműködve a jogszabályi előírások betartására törekedni fogunk.

Gárdonyi Rendőrkapitányság