„Tradíció és Innováció” Testvértelepülési Találkozó 2018

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával. A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának logója és a Bethlen Gábor Alap logója egy fejlécben.

Másodszorra rendeztük meg Lepsényben a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatának keretei között a „Tradíció és Innováció” Testvér-települési kapcsolatok a XXI. században elnevezésű projektet.

A találkozó 2018.04.12. és 2018.04.15. között valósult meg. Testvér-településeink közül az erdélyi Kászon községből és a szerbiai Oromhegyesről is 14 fő érkezett. A rendezvény fő célja az ismerősökkel való találkozásokon túl a helyi mezőgazdaság és ipar megismertetése, a természeti tradíciók bemutatása, valamint kölcsönös tapasztalatcsere volt. 2018.04.12-én a délutáni órákban érkeztek meg vendégeink, akiket a lepsényi Petőfi Sándor Művelődési Ház nagytermében köszöntöttünk. A három település polgármesterei ünnepi beszéddel készültek, amelyet Lepsény nagyközség polgármesterének, Salamon Bélának ünnepi megnyitója zárt.

Pénteken reggel a „Gazdaságfejlesztési tippek” elnevezésű programelemre került sor. A folyamatban lévő lepsényi pályázatok ismertetését követően testvér-településeink delegációja megosztotta velünk a helyben lévő pályázati lehetőségeket. Különböző szekcióbeszélgetések következtek ipar és mezőgazdaság témakörben, valamint üzem- és gazdaságlátogatásokra is sor került.

A harmadik napon, 2018.04.14-én a küldöttségek komppal átkeltek a Balatonon, majd egy csodálatos kirándulást tettek Szigligeten. Megtekintették a várat, idegenvezető kollégánk a Balatonról, annak keletkezéséről mesélt. Ezt követően ellátogattak Tapolcára, ahol a malomtó partján megebédeltek. Tovább indultak a Balaton felvidékre, a Káli medencébe, ahol a Hegyestű bazaltképződmény, illetve az arról történő felejthetetlen kilátás megtekintése történt. A Balaton-felvidéki kirándulást borkóstoló zárta, majd a szép magyar falvak között visszaérkeztek Lepsénybe.

Csoportkép a kiránduláson résztvevőkről.

Aki a Balatont esetleg korábban látta, ellátogathatott a Velencei tóhoz, ahol a pákozdi emlékmű megtekintését követően a Bori várat és annak környékét ismerhette meg. Este 8 órától egy finom vacsora mellett barátaink zenés szórakoztató program keretei között érezhették jól magukat.

A záró napon, 2018.04.15-én az „Ápoljuk a kapcsolatot” szakmai értekezletet tartottuk meg, amely az elmúlt napok összegzésével zárult mindhárom polgármester részéről. Kedves vendégeink bőséges ebédet követően hálásan vettek búcsút, és élményekkel, szakmai tapasztalatokkal gazdagon távoztak hazánkból, településünkről.

Köszöntjük Lepsény Nagyközség hivatalos honlapján!

Az oldalon található tartalmak feltöltés alatt állnak.

MFF kedvezményezett

Lepsény Nagyközség Önkormányzata
Székhely: 8132 Lepsény, Fő u. 74.

KAPCSOLAT